Galicië blog

Recepten: Witte bonensoep (Caldo gallego)

'Caldo gallego' is een bonensoep, die in Galicië origineel wordt bereid met 'berza', een koolsoort, die in Nederland niet te vinden is. Als alternatief kunnen we echter boerenkool of zelfs witte kool gebruiken. >>Lees verder.
Entrada más reciente Entrada antigua Inicio

Toerisme

  • Pontevedra, romaanse binnenstad
  • La Coruña, het einde van de wereld
  • De toren van Hercules, bijna twee millenia in weer en wind
  • De Weg naar Santiago
  • Islas Atlánticas, Caribe van Galicië
  • Galicië, land van hunebedden
  • 'Castro de Baroña', ruïnes omringd door zee
  • Lugo, oude Romeinse stadsmuur
  • Santiago de Compostela, internationaal pelgrimsoord

Recepten

  • Mosselsoep
  • Heek met knoflook-paprikasaus
  • Gevulde kapoen
  • Empanada gallega, een lange traditie
  • Pulpo a la gallega (octopus)
  • Caldo gallego

Wijnen

  • Albariño, de ster van D.O. Rías Baixas

Tradities

  • 'Grelos', 'berza' en 'lacón', producten van Galicia
  • 'Queimada', magische drank

Maatschappij

  • 'Rural Muller', melkcoöperatie van boerinnen uit Galicië
Tema Sencillo. Con la tecnología de Blogger.