Galicië blog

Recepten: gevulde kapoen, traditioneel kerstgerecht in Galicië

Een kapoen is een haan, die is gecastreerd werd voordat hij seksueel volwassenheid kon worden. Na de castratie werd hij minimaal 77 dagen vetgemest. Daardoor heeft hij veel buikspek, wat het gekookte vlees een speciale malsheid geeft. Hij weegt ongeveer drie kilo. >>Lees verder.
Entrada más reciente Entrada antigua Inicio

Toerisme

  • Pontevedra, romaanse binnenstad
  • La Coruña, het einde van de wereld
  • De toren van Hercules, bijna twee millenia in weer en wind
  • De Weg naar Santiago
  • Islas Atlánticas, Caribe van Galicië
  • Galicië, land van hunebedden
  • 'Castro de Baroña', ruïnes omringd door zee
  • Lugo, oude Romeinse stadsmuur
  • Santiago de Compostela, internationaal pelgrimsoord

Recepten

  • Mosselsoep
  • Heek met knoflook-paprikasaus
  • Gevulde kapoen
  • Empanada gallega, een lange traditie
  • Pulpo a la gallega (octopus)
  • Caldo gallego

Wijnen

  • Albariño, de ster van D.O. Rías Baixas

Tradities

  • 'Grelos', 'berza' en 'lacón', producten van Galicia
  • 'Queimada', magische drank

Maatschappij

  • 'Rural Muller', melkcoöperatie van boerinnen uit Galicië
Tema Sencillo. Con la tecnología de Blogger.